Terugblik 2020

Het zijn donkere, stille dagen binnen de accommodaties van Sportbedrijf Nunspeet. Het zal een afsluiting zijn van het jaar 2020 die we aan het begin ervan niet hadden kunnen bedenken.  

Nu we er bijna afscheid van gaan nemen blikken we graag terug op een jaar dat onze levens compleet heeft veranderd. Een jaar waarin we hebben moeten leren leven met het ‘nieuwe normaal’, de 1,5-metersamenleving, het dragen van een mondkapje en het afstand moeten houden van onze dierbaren. Daar waar we in onze veilige bubbel aanvankelijk dachten dat het virus ons niet zou bereiken, kwamen we al snel achter de werkelijkheid van de pandemie. Een pandemie die ervoor heeft gezorgd dat dit een jaar werd waarin we met z'n allen getuige werden van een wereldwijde gezondheidscrisis, economische tegenslag en sociale veranderingen. 

Uiteraard staan we in onze privé en zakelijke levens constant voor uitdagingen, maar dit was voor velen van ons een zeer uitzonderlijke. Zo ook voor Sportbedrijf Nunspeet. Net zoals een groot deel van het land kregen ook wij de gevolgen mee van de eerste lockdown en bleven onze deuren gedurende 2 maanden dicht. Voor zowel onszelf als organisatie, als voor onze bezoekers, was deze eerste lockdown waarin we onze sport- en zwemactiviteiten niet meer konden aanbieden een zeer lastige. Des te groter was onze blijdschap dan ook toen wij op 18 mei 2020 de deuren van onze accommodaties eindelijk weer konden openen. De positieve energie die we kregen van het feit dat we onze activiteiten weer stapsgewijs konden opstarten en onze bezoekers weer konden terugzien was enorm. De zomer die volgde was een andere dan normaal, maar het was fijn om onze bezoekers, waarvan velen hadden gekozen voor een staycation, terug te zien op onze accommodaties. Bijvoorbeeld om een frisse duik te nemen in zwembad De Brake om af te koelen en om heerlijk tot rust te komen.

In het najaar won het coronavirus echter opnieuw aan terrein en brachten stijgende cijfers aangescherpte maatregelen met zich mee. Zo kregen we het advies om mondkapjes te dragen, in kleine groepen te sporten en geen competities te houden. Veel branches, waaronder de horeca, moesten eraan geloven en anderen, zoals wijzelf, vreesden ook te moeten sluiten. Waren deze geluiden de aankondiging van een tweede sluiting? Inderdaad: op 4 november 2020 hebben wij voor de tweede keer dit jaar onze deuren voor alle binnensportactiviteiten moeten sluiten voor een periode van twee weken. Toch bleven we ook in deze sombere tijden niet stilzitten en gingen we aan de slag met het bedenken van diverse activiteiten voor in de kerstvakantie. Zo waren wij ondanks het coronavirus en de beperkingen vastberaden om alle doelgroepen de mogelijkheid te bieden in beweging te blijven. Maar helaas, ook het einde van 2020 is voor ons anders gelopen dan we dachten. Wederom was daar, vlak voor de feestdagen, het teleurstellende bericht van een nieuwe lockdown. Ook sportbedrijven, waaronder wijzelf, moesten weer compleet op slot.  

Je leest het en weet ook uit eigen ervaring dat het geen makkelijk jaar is geweest; niet voor de wereld, niet voor onze medeburgers en niet voor onszelf. Maar we zijn ook dankbaar. Dankbaar voor onze bezoekers die er weer voor ons waren als we onze accommodaties openden. Dankbaar voor de flexibiliteit en het doorzettingsvermogen van onze medewerkers. Dankbaar dat er, ondanks alles, licht gloort aan de horizon en wij ons kunnen voorbereiden op een hopelijk snelle terugkeer aan het begin van volgend jaar.

Vol frisse moed en enthousiasme kijken wij dan ook uit naar 2021 dat ongetwijfeld veel moois met zich mee gaat brengen. En meer dan alles kijken wij ernaar uit jou snel weer in onze accommodaties te mogen verwelkomen. Je kunt er verzekerd van zijn dat wij ook in het  nieuwe jaar - zodra de lockdown is opgeheven - alles op alles zullen zetten om jou een fijne, veilige en gezellige ervaring te laten beleven binnen Sportbedrijf Nunspeet. 

Wij wensen jou en je dierbaren namens alle medewerkers van Sportbedrijf Nunspeet prettige kerstdagen en alle goeds voor 2021.

Pas goed op jezelf, blijf gezond en tot volgend jaar!

Cookie instellingen