Hart in water

Voor ieder mens is bewegen goed, voor zowel je gezondheid als je conditie. Door te bewegen ga je je fitter voelen en de kans op ziektes worden verkleind. Je bent nooit te oud om te bewegen. Een verhoogde hartslag en een zweetdruppel is niet erg, maar horen erbij.

Sportief Recreatiecentrum De Wiltsangh biedt (ex)-kankerpatiënten (in samenwerking met Stichting Maretak) en (ex)-hartpatiënten (in samenwerking met de Hartstichting) de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding aangepast te bewegen in het water. Als je niet kunt zwemmen is dit geen belemmering. De wateractiviteiten zijn er op gericht om de algehele conditie, lichaamscoördinatie en de hart- en longfunctie te verbeteren, de spiergroepen te versterken en de lenigheid te bevorderen. Door de weerstand van het water zijn de oefeningen extra effectief.

Het uur durende programma bestaat uit een combinatie van Aquafitness en een samensmelting van verschillende vormen van sporten.

Is jouw belangstelling gewekt dan kun je voor jouw eerste keer meedoen. Neem telefonisch contact opnemen met de klantenservice van De Wiltsangh, telefoonnummer: 0341- 25 69 54. Je naam en telefoonnummer zullen worden genoteerd, waarna de begeleidster van deze activiteit je terug zal bellen. Zij houdt een kort intake gesprekje met je. Verder is het belangrijk dat je een bewijs hebt van de cardioloog of huisarts dat je mag sporten. Dit geldt niet voor (ex) kankerpatiënten.

Als je wilt deelnemen aan Hart in Water of Aquafit de Maretak neem dan contact op met zwembad De Wiltsangh. Wij hanteren de slogan: “NIETS HOEFT, ALLES MAG”.

De introductieles is gratis.

Kijk bij 'Tijden en Tarieven' naar het actuele rooster van activiteiten. 

 

Cookie instellingen