Gemeente Nunspeet heeft PLAYCE Indoor

In Elspeet, gemeente Nunspeet, is dit najaar de eerste PLAYCE Indoor van Noord-Veluwe officieel in gebruik genomen. De leerlingen van basisschool Da Costa hebben de nieuwe gymzaal, onderdeel van de nieuwbouw van de school, met veel plezier in gebruik genomen. Onder leiding van Yordi Vermaat van de Athletic Skills Academy (ASM) hebben de leerkrachten handvaten gekregen om er in de praktijk mee aan de slag te gaan. De kleurrijke zaal is goed ontvangen en de reacties van de kinderen waren veelbelovend.
 
ASM als basis voor de PLAYCE Indoor
De PLAYCE Indoor is een standaardontwerp vanuit het Athletic Skills Model (ASM) voor de binnensport. De aantrekkelijke kleuren en uitdagende vormen zijn het ideale verlengstuk van de (vak)docent, trainer/coach en buurtsportcoach voor veelzijdig sporten, spelen en bewegen vanuit het ASM. Veelzijdig bewegen is belangrijk voor de fitheid, vitaliteit en gezondheid en is de basis voor een leven lang plezier in bewegen. Het ASM introduceert hiervoor de Schijf van 10! die bestaat uit tien grondvormen van bewegen. Deze grondvormen zijn gezamenlijk belangrijk voor een optimale motorische ontwikkeling voor iedereen. Bovendien gebruikt het ASM de Schijf van 10! als basis voor de inrichting van de sportieve binnen- en buitenruimte zoals de Skills Garden en PLAYCE. Daarmee is veelzijdigheid gegarandeerd bij de PLAYCE Indoor.
 
Nunspeet in beweging
Voor Sportbedrijf Nunspeet is de realisatie van de gymzaal met deze bijzondere belijning een mooie volgende stap in haar ambitieuze sportbeleid. ‘Het is ontzettend gaaf dat we met de verschillende partijen samen deze vloer hebben kunnen realiseren, waar de komende jaren alle Elspeetse basisschoolkinderen plezier aan gaan beleven’, aldus directeur Titus Mennen.
 
Trots op het eindresultaat
Sika/Pulastic is exclusief leverancier van de PLAYCE Indoor en heeft de sportvloer in Elspeet gerealiseerd. Wouter Hoogland, accountmanager sport bij Sika: ‘We zijn trots dat wij dit (zoals wethouder Mark van de Bunte het onlangs heel mooi noemde) “kunstwerk als podium voor het bewegingsonderwijs” hebben mogen realiseren en wensen de trainers, docenten, sporters, leerlingen en andere gebruikers heel veel sport- en beweegplezier toe.’
 
Cookie instellingen