Nationale Norm Zwemveiligheid (=Nationaal Zwemdiploma C) Wat houdt dit in?

De Nationale Norm Zwemveiligheid staat gelijk aan het Zwemdiploma C. Het complete Zwem-ABC is een paspoort voor een leven lang zwemplezier. Met de Nationale Norm Zwemveiligheid/Zwemdiploma C beheers je vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). De Zwemdiploma’s A en B zijn tussenstappen naar het complete Zwem-ABC.

Waarom een Nationale Norm Zwemveiligheid?
Het hogere doel van de Natinale Raad Zwemveiligheid (NRZ) is de zwemveiligheid van de hele Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Wij willen dat zoveel mogelijk mensen het complete Zwem-ABC behalen en voldoen aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Zwemvaardig zijn is het beste medicijn tegen verdrinking.

Duidelijkheid
De Nationale Norm Zwemveiligheid geeft duidelijkheid over wanneer je voldoende vaardigheden beheerst om plezier te hebben en je te redden in verschillende situaties. Dat is bij Zwemdiploma C. Je beheerst dan de vaardigheden voor een zwembad met attracties en open water, zoals recreatieplassen, brede sloten en vaarten.
Voor het Zwemdiploma A leer je de vaardigheden te beheersen voor een zwembad zonder attracties. Voor het Zwemdiploma B leer je vaardigheden te beheersen voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling. Pas bij het Zwemdiploma C leer je vaardigheden om op een veilige manier plezier te hebben en je te redden in open water. Vaardigheden worden opgebouwd per zwemdiploma.
bron: https://www.allesoverzwemles.nl/ (deze website is een initiatief van Nationale Raad Zwemveiligheid)

De Examenregeling Nationale Zwemdiploma’s beschrijft welke vaardigheden je moet laten zien bij het diplomazwemmen. Klik hier voor de vereiste vaardigheden volgens die examenregeling.

Cookie instellingen